Skip to main content
home-page
home-page
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Caetsbeek

Beschrijving

Na verschillende klachten van bewoners, heeft de stad enkele jaren terug metingen uitgevoerd om een beeld te krijgen op het mogelijk sluipverkeer door de Caetsbeek. Aangezien de opmerkingen terecht bleken, werd  een proefopstelling (van wegafsluiting) ingericht ter hoogte van het kruispunt Eikelaarstraat. Op die manier werd het sluipverkeer ingedijkt omdat bestuurders verplicht worden om de gewenste route tussen de H. Fordlaan en Lutselus/Schoonbeek te gebruiken: het kortere traject over de Beverststraat naar de Genkerweg (Diepenbeek) of Kempenstraat (Beverst).   

In het kader van het onderzoek Verkeersplan Genk-Zuid wordt deze maatregel geëvalueerd. 

 

Kies eventueel een foto, beeld,... om je bijdrage te illustreren (max.1 MB).

6
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Hallo, Ik ben geen voorstander van de knip op de Caetsbeek zoals die er nu is. Wanneer ik naar Diepenbeek of Schoonbeek wil moet ik telkens omrijden. Dit is niet milieuvriendelijk. Bovendien is het al meermaals voorgevallen dat er een accident gebeurd op de rotonde aan de Henry fordlaan. Hierdoor zitten we dan als ratten in val omdat de paaltjes nu alle doorgangen afsluiten. Voor de inwoners van de Beverststraat is deze knip ook heel nadelig. Al het verkeer (ook zwaar verkeer!) komt nu langs hun huizen door terwijl het verkeer vroeger nog tenminste wat verdeeld werd. Deze situatie is voor die mensen levensgevaarlijk! Spijtig dat niet alle inwoners van de Caetsbeek gehoord werden bij het invoeren zoveel jaar geleden. Op de buurtvergadering werd voorgesteld om de knip te verplaatsen naar de rotonde. Dit is al een beetje beter maar op zich mag het voor mij gewoon terug gaan naar hoe het vroeger was. Want als wij dan naar Hasselt willen moeten we ook 2km om (niet milieuvriendelijk). Ik denk dat er minder drastische maatregelen mogelijk zijn om sluipverkeer, zwaar verkeer en snelheidsduivels af te straffen of te bannen uit onze straat. Zo bijvoorbeeld een wegversmalling zoals die op de Kieleberg te Bilzen, drempels, bloembakken om tussen te slalommen, flitspalen, verbodsborden voor zwaar verkeer, etc. Ben wel zeer tevreden dat er nu wel samen met de bewoners naar oplossingen gezocht wordt!
Gelieve de huidige knip te behouden. Als er geen knip is, krijgen de bewoners van de korte Caetsbeek praktisch evenveel verkeer. Nu krijgen deze inderdaad het verkeer van Diepenbeek s'morgens en s'avonds dat richting Genk-Zutendaal +Richting Hasselt- Genk gaat. Indien geen knip Dan krijgen ze s'morgens het hele verkeer van Bilzen(Schoonbeek-Beverst) dat richting Hassel-Genk gaat en het verkeer dat van Diepenbeek naar Genk Zutendaal gaat blijft. s'avonds komt het verkeer naar Diepenbeek dat van Hasselt-Genk en een deel van Genk-Zutendaal komt, uit gewoonte en gemak, via de korte Caetsbeek
Schandalig!!! Het korte stuk van de straat “Caetsbeek” zit hierdoor met heel veel sluip en vrachtverkeer Dit gedeelte van de straat is ook heel vaak stuk gereden.
Inderdaad schandalig!maar wat nog schandaliger is dat deze bewoners van het korte stuk van het kastje naar de muur worden gestuurd. Stad maakt woonwijk verkeersvrij uitgezonderd bewoners, en stuurt alle verkeer langs mijn deur. Maar het is juist wat dhr d’hoore zei door deze knip maken we 100 gezinnen tevreden tegen 10 gezinnen die nu last hebben van alle verkeer. Ik weet niet maar ik betaal evenveel belastingen als de rest. En dan durven ze bij de stad nog een enquête houden voor behoud van deze situatie? Eu,10 tegen 100?maar goed ben eens benieuwd wat ze deze keer uit hun hoed gaan toveren!! Groetjes bewoners korte stuk Caetsbeek
Hallo Sarah en Marc, de dienst mobiliteit kent jullie ontevredenheid. We hopen via dit participatietraject tot een oplossing te komen die aanvaardbaar is voor iedereen. Jullie input wordt meegenomen, hopelijk kunnen we dit binnenkort ook ter plaatse bespreken.
Vinden jullie dit nu normaal!? Dat er van 23/12/21 tot 5/01/22 een meting is gebeurd!? Een periode waar de scholen gesloten waren, 80% vd omliggende fabrieken toe waren, de bouw stil lag, 80% vd mensen verlof hadden. Dan….is die periode gaan jullie een meting uitvoeren van het sluipverkeer. Welk beeld denken jullie nu uit deze meting te krijgen ?! Hoe denken jullie eigenlijk over ons!?!? Dan zijn ze tevreden….dan doe we wat ze vragen… een echte schande is het, hoe jullie de mensen van dit stuk van de straat Caetsbeek behandelen!!! Of jullie gaan misschien nog eens een meting in de zomer, onder het bouwverlof doen!! Dit noem ik dus totaal geen gehoor aan uw burgers geven!