Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Boektveldstraat 

Beschrijving

De Boektveldstraat wordt zeer frequent gebruikt als sluipweg tussen de wijken Sledderlo/Terboekt en Wiemesmeer. Bestuurders proberen op die manier de wat langere en drukkere route via de gewestwegen N77 en N730 te vermijden. Dit creëert gevaarlijke situaties voor de zachte weggebruikers die de straat intensief gebruiken en veelvuldig kruisen ter hoogte van het fietsknooppunt Schabartstraat. Bovendien wordt er te snel gereden op deze lokale weg met functies wonen en toerisme. Door een filter voor gemotoriseerd verkeer te plaatsen, geven we ruimte voor de zachte weggebruiker en creëren we een aangename verblijfsfunctie. Zware verkeersongevallen worden voorkomen. 

Kies eventueel een foto, beeld,... om je bijdrage te illustreren (max.1 MB).

2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Zeer goed voorstel waarmee vooral de verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker kan gegarandeerd worden ter hoogte van het fietsknooppunt Schabartstraat. Het elimineren van sluipverkeer is ook uiterst positief in het creëren van een aangename en veilige omgeving voor de omliggende straten en buurtbewoners (zowel in Genk als Wiemesmeer). Voor gemotoriseerd verkeer is er dan weer een goede ontsluiting beschikbaar via de Genkerweg en de Kempenseweg. Kortom, uitstekend voorstel!
Beste, ik heb mijn zaak (schoenmakerij) op de Boektveldstraat 8 liggen. Ik hoop niet dat de sluiting van deze weg gevolgen voor mij gaat hebben. ik heb gemerkt toen de vluchtheuvel op deze plaats gemaak is en de weg tijdelijk afesloten was dat ik al omzetverlies had. Vriendelijke groeten Dejong Roeland.