Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Eikelaarstraat

Beschrijving

Na verschillende klachten van bewoners, heeft de stad enkele jaren terug metingen uitgevoerd om een beeld te krijgen op het mogelijk sluipverkeer door de Caetsbeek. Aangezien de opmerkingen terecht bleken, werd  een proefopstelling (van wegafsluiting) ingericht ter hoogte van het kruispunt Eikelaarstraat. Op die manier werd het sluipverkeer ingedijkt omdat bestuurders verplicht worden om de gewenste route tussen de H. Fordlaan en Lutselus/Schoonbeek te gebruiken: het kortere traject over de Beverststraat naar de Genkerweg (Diepenbeek) of Kempenstraat (Beverst).   

In het kader van het onderzoek Verkeersplan Genk-Zuid wordt deze maatregel geëvalueerd. 

Kies eventueel een foto, beeld,... om je bijdrage te illustreren (max.1 MB).

3
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Het zou fijn zijn als de paaltjes vervangen werden door een meer definitieve oplossing aangezien er door sommigen gewoon overheen word gereden. Er zijn trouwens enkele paaltje afgezaagt waardoor de functie helemaal teniet is gedaan.
Door het afsluiten van het kruispunt moeten auto’s niet meer stoppen en wordt er sneller gereden. Daardoor wordt het net onveiliger voor fietsers die ook die weg volgen.
Klopt, kruispunt Genkerweg -Caetsbeek is hierdoor extra gevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Automobilisten rijden gewoon door zonder naar links te kijken !