Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

jullie plekken

Peerboomstraat
Met elkaar, voor elkaar. Zo doen we dat in de Peerboomstraat! Al 25 jaar lang brengen we de buren bij elkaar om samen te feesten. In december zorgen 40 zelfgemaakte kerstboompjes voor sfeer in de straat. Onze boompjes hebben omliggende straten geïnspireerd om hun straat ook te versieren. De buren maken ook een cadeautje voor elkaar, na een loting van de huisnummers. In september hebben we onze jaarlijkse BBQ, dit jaar voor de 25ste keer. Iedereen kookt een gerecht, iedereen helpt. In 2024 brengen we een Peerboomstraatkookboek uit met alle gerechten die de afgelopen 25 jaar zijn gemaakt. We bouwden dit jaar een lichtjeskerstboom op de rotonde zodat iedereen die de Peerboomstraat inrijdt, ziet dat dit de gezelligste plek is. De kers op de taart zou uiteraard de officiële erkenning zijn!
Bern O.
21 22
lees meer
De kuurpunters en co @ Bokrijk
Het pleintje is een ontmoetingsplek voor alle generaties! De kids kunnen leuk spelen op de speeltuigen, terwijl de volwassenen gezellig een boek lezen (afkomstig uit ons boekenrijk). Begin december stak de buurt de handen uit de mouwen om van het pleintje een extra warme plek te maken, helemaal in het thema van kerst! Dit is overduidelijk de warmste plek van Genk! Iedere avond rond 17u gaan de lichtjes aan en kunnen we onze buurt-kerstboom bewonderen! Op 31 december wordt hier zelfs tussen 23u45 en 00u30 een nieuwjaarsdrink georganiseerd voor en door de buurtbewoners van Bokrijk!
Lore W.
18 23
lees meer
Sliehaagstraat
De Sliehaagstraat is de rustigste, warmste en vriendelijkste plek van Genk. Dankzij de vele straatfeesten is er een grotere verbondenheid gegroeid tussen de buren. Wat ons onderscheidt van andere gezellige plekken zijn de acties die we de afgelopen jaren voor elkaar gedaan hebben. Dat ging van aankopen van een gezamenlijke partytent, maken van verjaardagskalender tot een fotoalbum voor ons 10de straatfeest. Tijdens corona zorgden we goed voor elkaar: er werd gebakken, brieven geschreven en zelfs keramieken theelichthouders gemaakt. Onze straat heeft zelfs een eigen schepencollege en burgemeester. Ook heel speciaal is dat we een eigen Sliehaagdrupke hebben, dit is gemaakt van de sleedoornstruik waarnaar onze straat genoemd is. De Sliehaagstraat is daarom de gezelligste plek van Genk!
Kristel L.
10 14
lees meer
Hoefstadstraat/Peerboomstraat
De eer is eigenlijk aan de bewoners van de Peerboomstraat, zij zorgden tijdens coronatijd voor extra sfeer met zelfgemaakte Kerstboompjes uit paletten. De hele straat is super gezellig door de vele lampjes. Wij, de bewoners van de Hoefstadstraat, zijn dit jaar ook aan de slag gegaan en hebben samen met een 20-tal buren een knutselnamiddag gehouden. Het resultaat mag er zijn vinden we! We zijn nu 40 boompjes en een leuke teamgeest rijker! 6 januari houden we onze eerste nieuwjaarsborrel sinds jaren, dat wordt plezant! Groetjes Tom&Tinne en het Hoefstadstraat team🙌💖
Tinne G.
5 7
lees meer
Leemstraatcomité
Omdat we hier met de buren gezellig kunnen praten, jaarlijks organiseren we een 2 of 3 activiteiten voor de ganse buurt. Een 50-tal buren nemen hier aan deel. Deze foto's zijn van ons kerstevenement dat we organiseerden op vrijdag 15 december, de kerstman werd uitgenodigd en had lekkere snoepzakjes voor de kleintjes. Voor de buren was er tomatensoep met balletjes, warme choco, glühwein, allerlei andere drankjes en lekkere cake gemaakt door Lydia. Het was supergezellig !!
Marleen S.
13 9
lees meer
Alsemstraat

Onze 16 straatbomen symboliseren de verbinding in onze straat. Elke boom is een beetje anders, net zoals onze bewoners. Iedereen die onze straat binnenrijdt kan er overdag en 's avonds niet langs kijken, wij zijn de gezelligste straat van Genk.
Het initiatief van de stad heeft de bewoners van onze straat opnieuw dichter bij elkaar gebracht. We zijn de afgelopen weken meermaals samengekomen om te brainstormen, te lachen en te klinken. We willen iedereen laten zien dat je met een klein budget en een grote dosis creativiteit de gezelligste plek van Genk kan worden. Samenwerken, samen leven en respect voor elkaar... Onze straat toont gezellig samenleven aan iedereen!

Livio R.
7 2
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek de gezelligste plekken op de kaart

Gezelligste plek

Genk op zoek naar de gezelligste plek

START INSCHRIJVINGEN

1 december 2023

START STEMMING

21 december 2023

EINDE STEMMING

3 januari 2024

BEKENDMAKING WINNAARS

9 januari 2024