home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

jullie plekken

Sliehaagstraat
De Sliehaagstraat is de rustigste, warmste en vriendelijkste plek van Genk. Dankzij de vele straatfeesten is er een grotere verbondenheid gegroeid tussen de buren. Wat ons onderscheidt van andere gezellige plekken zijn de acties die we de afgelopen jaren voor elkaar gedaan hebben. Dat ging van aankopen van een gezamenlijke partytent, maken van verjaardagskalender tot een fotoalbum voor ons 10de straatfeest. Tijdens corona zorgden we goed voor elkaar: er werd gebakken, brieven geschreven en zelfs keramieken theelichthouders gemaakt. Onze straat heeft zelfs een eigen schepencollege en burgemeester. Ook heel speciaal is dat we een eigen Sliehaagdrupke hebben, dit is gemaakt van de sleedoornstruik waarnaar onze straat genoemd is. De Sliehaagstraat is daarom de gezelligste plek van Genk!
Kristel L.
10 14
lees meer
Leemstraatcomité
Omdat we hier met de buren gezellig kunnen praten, jaarlijks organiseren we een 2 of 3 activiteiten voor de ganse buurt. Een 50-tal buren nemen hier aan deel. Deze foto's zijn van ons kerstevenement dat we organiseerden op vrijdag 15 december, de kerstman werd uitgenodigd en had lekkere snoepzakjes voor de kleintjes. Voor de buren was er tomatensoep met balletjes, warme choco, glühwein, allerlei andere drankjes en lekkere cake gemaakt door Lydia. Het was supergezellig !!
Marleen S.
13 9
lees meer
Alsemstraat

Onze 16 straatbomen symboliseren de verbinding in onze straat. Elke boom is een beetje anders, net zoals onze bewoners. Iedereen die onze straat binnenrijdt kan er overdag en 's avonds niet langs kijken, wij zijn de gezelligste straat van Genk.
Het initiatief van de stad heeft de bewoners van onze straat opnieuw dichter bij elkaar gebracht. We zijn de afgelopen weken meermaals samengekomen om te brainstormen, te lachen en te klinken. We willen iedereen laten zien dat je met een klein budget en een grote dosis creativiteit de gezelligste plek van Genk kan worden. Samenwerken, samen leven en respect voor elkaar... Onze straat toont gezellig samenleven aan iedereen!

Livio R.
7 2
lees meer
Genkerhoek
Samen leven onder één dak! Ons appartementsgebouw bestaat uit 15 woningen. Alle buren doen hun best om er een gezellige plek van te maken. Eigenaars en huurders zetten samen het nieuwe jaar in. Dat doen we jaarlijks in de zaak van één van onze buren. Iedereen staat altijd paraat om elkaar te helpen. Wie hulp zoekt, weet bij wie hij kan aankloppen. Ook het dagelijks beheer van de blok gebeurt door de eigenaars zelf. Het is hier aangenaam wonen!
Marleen V.
1 0
lees meer
De kuurpunters en co @ Bokrijk
Het pleintje is een ontmoetingsplek voor alle generaties! De kids kunnen leuk spelen op de speeltuigen, terwijl de volwassenen gezellig een boek lezen (afkomstig uit ons boekenrijk). Begin december stak de buurt de handen uit de mouwen om van het pleintje een extra warme plek te maken, helemaal in het thema van kerst! Dit is overduidelijk de warmste plek van Genk! Iedere avond rond 17u gaan de lichtjes aan en kunnen we onze buurt-kerstboom bewonderen! Op 31 december wordt hier zelfs tussen 23u45 en 00u30 een nieuwjaarsdrink georganiseerd voor en door de buurtbewoners van Bokrijk!
Lore W.
18 23
lees meer
De Leukste Straat

De kerstperiode staat in teken van naastenliefde. Onze buren zijn onze naasten. Daarom deelt de hele straat een kerstboom . Ieder brengt zijn eigen kerstbal mee en wordt voorzien van het huisnummer. Het is de ontmoetingsplaats voor spontane en gezellige momenten tot 7 januari, met of zonder hapje en/of drankje.

ann B.
1 1
lees meer
Ontdek ze allemaal

Ontdek de gezelligste plekken op de kaart

Gezelligste plek

Genk op zoek naar de gezelligste plek

START INSCHRIJVINGEN

1 december 2023

START STEMMING

21 december 2023

EINDE STEMMING

3 januari 2024

BEKENDMAKING WINNAARS

9 januari 2024