Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

Heraanleg Slagmolenweg -> minder sluipverkeer door vertraging en inschuifbare paaltjes

Soort maatregel

Andere (vb. fietsstraat, schoolstraat, zone 30)

Motiveer je voorstel

Slagmolenweg met IJzersteenweg is dé spil van het sluipverkeer en deze gaat toch heraangelegd worden. Hier kan gekozen worden voor een fietsstraat, zodat het verkeer trager gaat en deze onpopulair wordt voor sluipverkeer. Plaatselijk verkeer zal weinig hinder hebben, vermits deze meestal toch al traag rijden. En ter hoogte van de Slagmolen kan een knip gemaakt worden met paaltjes die omlaag kunnen gaan (maar standaard omhoog staan). Bewoners die hinder hebben omdat ze hier niet meer door kunnen of diensten kunnen beschikken over kaart om de paaltjes naar beneden te laten gaan. Ingang van toegang parking Slagmolen/De Maten kan voor de paaltjes gemaakt worden. Voordelen: minder extra structuurwerken nodig, sluipverkeer wordt de wijk niet binnengeleid, ontsluiting van Termien voor buurtbewoners (richting Diepenbeek) blijft bestaan, misschien ook minder drempels nodig op de Hutten ten voordele van bus en skeelerroute?
7
3
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

De Slagmolenweg gaan afsluiten naar de Hasseltweg gaat de bewoners van Termien niet ten goede komen. Wij moeten volledig omrijden om via de jaabeurslaan naar de winkels op de Hasseltweg te kunnen bereiken. Een volledig wijk met zeer veel inwoners wordt afgesloten van de Hasseltweg. Dat is niet haalbaar. Het sluipverkeer wordt aangepakt en de bewoners die er niet omvragen worden extra gestraft. De drukte op de Hasseltweg is vooral op zondag maar zeker niet op iedere moment van de dag in de week waardoor de drukte op de Slagmolenweg ook beperkt is. De Slagmolenweg is net zoals de De Schom, De Hutten een sluipweg en op de De Schom - De Hutten wordt zeer hard gereden. Al het verkeer naar hier leiden gaat de nodige verkeersproblemen met zich meebrengen. Heeft men met het nieuwe plan rekening gehouden met de werken aan de spoorwegbrug en de onderliggende weg?
We hopen idd dat bij de heraanleg van de Slagmolenweg de aanpak van sluipverkeer een prioriteit is, alsook de snelheid van het verkeer. Samen met een veiliger verkeerssituatie voor de wandelaars en de fietsers.
Een zeer goed idee met die uitschuifbare paaltjes. Zo blijven de bewoners nog hun vrijheid behouden. Ook een goed idee voor de Westerwennel ipv een vplledige knip.