Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

Afsluiten Peerdsdiefweier tussen Matenstraat en De Mierlik/Rockxweier

Soort maatregel

Knip/afsluiting

Motiveer je voorstel

De Peerdsdiefweier tussen de Matenstraat en De Mierlik/Rockxweier ligt op fiets- en wandelroutes en loopt op dit gedeelte door De Maten; het gebied links als rechts wordt beheerd door Natuurpunt. Afsluiten van deze weg voor doorgaand autoverkeer lijkt mij zeer positief voor de veiligheid en zeker ook het veiligheidsgevoel van wandelaars en fietsers die deze route gebruiken. Automobilisten hebben een alternatieve weg ter beschikking die geen of nauwelijks extra tijd vraagt. Voor zover ik weet zijn er op het gehele stuk tussen de voorgestelde knips in blauw geen huizen. Er zijn wel twee toegangen tot percelen tussen de knip rechtsboven en de groene lijn. Het is wel de bedoeling dat er een regeling wordt getroffen zodat de gebruikers van deze percelen hun perceel nog kunnen bereiken.

Kies eventueel een foto, beeld,... om je voorstel te illustreren (max.1 MB).

6
2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Goed idee. Die weg wordt vaak gebruikt als sluipweg om de verkeerslichten aan het college te vermijden. Ook regelmatig sluikstorten tussen de vijvers. Maar volgens mij even effectief met een knip op de Peerdsdiefweier/Mierlik en Peerdsdiefweier/Matenstraat. Dan is er geen probleem voor de perceel toegang en uiteindelijk zal de Mierlik enkel nog gebruikt worden door plaatselijke bewoners. En tenslotte wordt het natuurgebied De Maten nog beter aaneengesloten.
Deze weg wordt ook vaak als sluipweg gebruikt en voor het dumpen van afval dus ik vind dit zeker een prima idee om de weg af te sluiten.