Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

Knip Zodenstraat (voor gemotoriseerd verkeer)

Soort maatregel

Knip/afsluiting

Motiveer je voorstel

De aansluiting van Zodenstraat op Hasseltweg werd herhaaldelijk aangegeven als een gevaarlijk punt bij bevraging van HBVL rond gevaarlijke fietspaden: https://www.hbvl.be/extra/static/2020/fietsgevaar/. Er staan geen huizen aan Zodenstraat. Deze straat volledig knippen creëert een extra veilig fietspad voor onder andere schoolgaande fietsers. Het kan ook de aantrekkelijkheid van gebruik Wiekstraat en Wennel voor ontwijking file op Hasseltweg tussen Zodenstraat en rotonde aan De Wennel.

Kies eventueel een foto, beeld,... om je voorstel te illustreren (max.1 MB).

4
2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Wie de aansluiting van de Zodenstraat op de Hasseltweg gevaarlijk vindt KAN via de Genkerhei rijden, bij een knip MOET men dat.
De aansluiting van de Zodenstraat op de Hasseltweg hoeft niet noodzakelijk gevaarlijker te zijn dan de aansluiting van andere zijstraten op (het fietspad van) de Hasseltweg. Het ontnemen van de toegang voor aangelanden van de Zodenstraat en daarmee ook hun bouwmogelijkheden erlangs, zal veel geld kosten. Fietsroutes voor schoolgaande kinderen lopen hoofdzakelijk evenwijdig aan de Hasseltweg: Kneippstraat en Wiekstraat, niet via Zodenstraat. De ontwijking van de files op de Hasseltweg (richting Genk) verloopt nu nog uitsluitend via de ventweg, want dat is gemakkelijker dan via de Wennel.
Te maken onderscheid: wie op de Hasseltweg de staart van een file ziet neemt de ventweg, niet de Zodenstraat, want de ventweg is korter. Sluipverkeer via de Wennel komt van de Wiekstraat.