home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

Sluipverkeer Wiekstraat

Soort maatregel

Knip/afsluiting

Motiveer je voorstel

Wij wonen op de Wiekstraat op het gedeelte tussen de Landwaartslaan en Genkerhei. Het sluipverkeer in beide richtingen is hier enorm. Met nog meer winkels op de Hasseltweg op komst gaat dit enkel nog toenemen. Wij zouden voorstellen om een knip te zetten op de plaats waar nu de snelheidsremmer ter hoogte van de Genkerhei ligt. Of eenrichtingsverkeer te maken op de Wiekstraat vanaf de Landwaartslaan richting centrum en eenrichtingsverkeer in de Genkerhei vanuit de Hasseltweg. Zo blijft de verbinding met Boxbergheide voor de vele fietsers en schoolgaande kinderen bestaan.
6
4
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Eenrichtingsverkeer in de Genkerhei vanuit de Hasseltweg? Waar rijdt men dan van de Wiekstraat naar de Hasseltweg, liever langs de Zodenstraat die anderen gevaarlijk vinden en daarom ook willen knippen?
Dan zijn de lokale bewoners de dupe en worden ze 'sluipverkeer' op de Hasseltweg.
Goed idee. Voor beide opties (knip of enkele richting) zou ik sowieso wel fietsverkeer in beide richtingen toelaten. Dat is op dit moment voor de plannen van de stad ook zo. De Hasseltweg is een verzamelweg. Het is dus de bedoeling van de de wegbeheerder (gewest) om gemotoriseerd verkeer zo veel mogelijk langs deze weg te laten rijden. Behalve de Hasseltweg zijn de wegen tussen Landwaartslaan en de Slagmolenweg allemaal enkel voor bestemmingsverkeer. Dit wil zeggen, bij voorkeur enkel te gebruiken door bewoners of bezoekers van bewoners. Bewoners van bijvoorbeeld Wennel die door Wiekstraat naar Boxbergheide rijden zijn ook sluipverkeer in de Wiekstraat wegens geen bestemmingsverkeer.
Het hangt er maar van af wat ge met bestemmingsverkeer of lokaal verkeer bedoelt, of waar ge zelf woont.
Mooie theoretische uitleg van Jan. Conclussie: knip alle wegen langs de Hasseltweg zodat al het verkeer verplicht via de Hasseltweg moet rijden. Als resultaat krigen we een permanente file van de rotonde Boxbergheide tot het centrum van Genk. Maar dit is geen probleem voor de stad Genk want de Hasseltweg is een gewestweg en dus het probleem van het Vlaamse gewest. Nogmaals dus hier een oproep aan stad Genk. Los eerst het probleem van de file op de Hasseltweg op. Al dat knipgedoe verdeelt de bewoners in twee kampen en elke knip verergert de situatie op de Hasseltweg. Is dit de oplossing? Dus ook een oproep aan al de bewoners aan beide zijdes van de Hasseltweg. Graag jullie reacties op al die knip voorstellen.
Nog even verder gaan op de theorie van Jan. Als jullie de bewoners van de Wennel bestempelen als sluipverkeer zijn de bewoners van de gehele Wiekstraat als bewoners ook sluikverkeer want jullie zijn van de wijk Vlakveld. Dus MOETEN volgens Jan zijn theorie de Wiekstraat aan beide zijdes van de Landwaartslaan worden geknipt om verplicht via de Hasseltweg naar Boxberg te rijden. Want de Hasseltweg is een verzamelweg. Want volgens Jan is het dus de bedoeling van de wegbeheerder (gewest) om gemotoriseerd verkeer zo veel mogelijk langs deze weg te laten rijden. Wie gaat nu bepalen welke bewoner via de Wiekstraat naar Boxbergheide gaat en vanaf welk punt? Dit lijkt mij eerder een theorie die het probleem verschuift van één wijk naar een aansluitende wijk. Het gaat hier om een verkeersplan Genk-Midden. Het sluikverkeer van de automobilist die niet behoort tot Genk Midden moet eerst worden aangepakt en niet het verkeer van aanpalende wijken. Wij van de Wennel worden maar steeds in een vakje geduwd wat past voor de Stad Genk. Bij het begin van de Wennel was de benaming van de wijk een stuk van Winterslag. Nu zijn we een stuk van Oud Termien. De Wennel is eigenlijk een eiland gevangen tussen de drukke Hasseltweg en de spoorwegen met als enige tweede uitgang de Wiekstraat. Dus bestempel ons zeker niet als sluikverkeer. Wij zijn als bewoners meer verbonden met Boxbergheide dan met Termien.
Wie van het vlakveld is moet hierover zwijgen.
HEEL de zone tussen spoorweg en de Maten, van de Martinibrug tot de broedersschool in Bokrijk, is als een fuik, een val waar ge regelmatig in trapt.
Als die van het Vlakveld last hebben van de Wiekstraat, of omgekeerd, moeten we misschien een knip leggen op de Europalaan, tussen Hasseltweg en Westerring ;-). Dat zou op de Hasseltweg alleszins veel oplossen: o.a. winkels zouden verdwijnen, ...