home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Winterslagstraat

Beschrijving

De Winterslagstraat fungeert als sluiproute door de wijk, zowel van zuid naar noord als van noord naar zuid. Stad Genk stelt voor om deze route af te sluiten voor autoverkeer, zodat deze doorgaande beweging niet meer mogelijk is. De precieze locatie van de afsluiting moet nog worden bepaald.

Laad eventueel een afbeelding op om je voorstel kracht bij te zetten

2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Hopelijk wordt goed in kaart gebracht wat hiervan, en van alle wegen die het stadsbestuur autovrij wil maken, de gevolgen zijn op andere straten. Wie vanuit Winterslag tot aan zijn woonst richting scholen moet rijden, (Mosselerlaan, Collegelaan, Bret) dient in deze situatie via verkeerspunten te passeren die nu ook al de volle lading krijgen. Ik denk bijvoorbeeld aan de rotonde aan C-mine vanuit Winterslag en de Vennestraat.
Wij gaan hier niet mee akkoord. Wij wonen in de Erfstraat en merken momenteel al een hevige toename van het verkeer door enerzijds de nieuwe apartementen in de Bresserstraat en de Franse Bos en anderzijds de tijdelijke afsluiting van de Evence Coppéelaan. Het afsluiten van de Winterslagstraat zal dit alleen maar erger maken, aangezien ook de Hoefstadstraat beneden geknipt zal worden aan de Evence Coppéelaan. Wij hebben jonge kinderen die al eens graag willen steppen of fietsen op straat, maar dat maakt dit onmogelijk. In onze ideale wereld sluiten we de Erfstraat af thv het kindertehuis en De Olijfboom.