Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Hospitaalstraat

Beschrijving

De Hospitaalstraat wordt frequent gebruikt als sluiproute vanuit Weg naar As richting Evence Coppéelaan. Stad Genk stelt daarom voor om deze sluiproute onmogelijk te maken door de Hospitaalstraat af te sluiten voor autoverkeer.

2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Dit voorstel maakt mij erg bezorgd over de gevolgen die deze sluiting met zich meebrengt. De Hospitaalstraat en Jan Habexlaan zijn doorgangswegen om het centrum niet extra te belasten als je daar niet moet zijn. Sluiten gaat voor extra chaos zorgen op de Weg naar As richting scholen of op de Weg naar As richting centrum. Aan diegenen die menen dat deze beslissing positieve omgevingsgevolgen zal hebben, test het alsjeblieft uit. De Europalaan dient al als doorgangsweg richting Hasselt, Diepenbeek en Maasmechelen. Het verkeer loopt nu al meer strop dan dat er een vlotte doorgang is. Ik vrees ervoor dat deze beslissing Genk-Centrum gaat overbelasten en voor nog meer verkeerschaos en onveilge situaties van alle weggebruikers zal zorgen. 
Dit is geen sluiproute, maar een doorgangsroute voor de mensen die er wonen. Het alternatief is ofwel via de scholen te rijden ofwel via het centrum. Dus de Hospitaalstraat ontlast deze 2 routes. Waarom nog meer verkeer via de scholen te laten rijden of via het centrum, wat beide al veel te druk is. Ik kom heel vaak langs de Hospitaalstraat en er rijdt echt helemaal niet veel verkeer door. Dus dit afsluiten zorgt er alleen maar voor dat het verkeer op andere plaatsen drukker wordt, met files tot gevolg en ook niet goed voor het klimaat. Je doet meer kilometers en je staat stil, dus uitstoot.