Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Mispadstraat

Beschrijving

De brug over de E314 was enkele maanden afgesloten omwille van werkzaamheden. Het verkeer moest daardoor omrijden via de ontsluitingswegen (Emiel van Dorenlaan en de Weg naar As) waardoor de wijken aan de Mispadstraat van doorgaand verkeer ontlast waren. Stad Genk stelt voor om deze afsluiting terug in te voeren voor autoverkeer. Zo worden de voornaamste routes voor fiets- en autoverkeer ook gescheiden. In het verkeersplan voor Genk-Oost is deze maatregel reeds voorgesteld.

6
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Merk dat hier heel veel het woord ik gebruik wordt . Ik woon er en gebruik die ook heel veel denk het meest van jullie omdat ik echt aan de brug woon . Nu ik durf mijn zoon niet met de fiets te sturen van hoe dat ze hier door gevlogen komen .voor mij mag dit vandaag afgesloten worden ik weet met de auto zal ik moeten omrijden maar de veiligheid van de kinderen primere voor mij en geloof mij is echt nodig. De weg naar as zal mss meer belast worden en de mosselerlaan mss ook maar dat is op 2 momenten op een dag terwijl hier de hele dag door mensen met de fiets voorbijkomen dus mensen met alle respect maar niet egoistisch zijn want jullie zitten wel in de auto . 
Fietsers worden van de weg gereden ondanks dat de straat een fietsstraat is. Kruispunt met Voskenslaan is gevaarlijk en onoverzichtelijk.
Niet akkoord hier mee. Deze brug is een doorgangsweg. Met deze afsluiten voor auto’s verplaatst je het probleem enkel. Dit hebben we gezien tijdens de werken aan de brug. Er stond iedere ochtend een file van aan de brug op de weg naar as tot aan het rond punt bij de scholen.
Als men het beleid kiest om voor fietsstraten als veilige verkeersaders voor fietsers, is het consequent ook deze wegen te ontlasten van autoverkeer/kruisend verkeer. Vanuit dat oogpunt prima idee Mijn voorkeur gaat eerder uit om alle woonwijkstraten/straten met geen afgescheiden fietspaden naar 30km/u om te vormen als eenduidiger beleid. Een fietser /voetganger/kind in de wijk,... heeft recht op een volledig veilig traject, niet enkel in sommige straten
NIET akkoord. 90 tot 95% van mijn verplaatsingen zijn via deze brug. Bovendien is het een bijkomend verkeer voor de zevenbonderstraat en de driesweg. Waar mij opvalt dat je heel natuurlijk te snel gaat rijden door de asverspringing in de weg.
Is zeker een goede voorstel voor de fietsers . Woon zelf op deze locatie en was toen heel rustig om met de fiets naa school te gaan ,dus zeker doen .
Waarom niet afsluiten herenstraat mispadstraat?