Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - overige verkeersmaatregelen

Timkensbergstraat

Waar gaat de voorstel over?

Stad Genk stelt voor om de Timkensbergstraat (deels) te ontharden. Alvorens tot ontharding wordt overgegaan, wordt een proefopstelling geplaatst.

4
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Ik kan onmogelijk blij zijn met de voorstellen ter wijziging van de projecten voor de Neerzijstr. Versus Timkesberg en Europalaan.. wij worden door de voorgestelde wijziging volledig ingesloten. We worden verplicht om gebruik te maken van het verkeer in de wijk. Dit kan nooit een verbetering zijn.
Wordt er ook nagedacht op welke manier mensen van de wijk nog op een vlotte manier de wijk kunnen verlaten zonder gigantische omwegen of wachttijden? Zeker als het plan om de Europalaan voorrang te geven op de Neerzijstraat wordt doorgevoerd?
De Gelabbekerstraat (gedeelte tussen de laatste woningen en schietclub Sakal) is ook een strook verharding die weinig meerwaarde heeft en een potentiële kandidaat voor ontharding. Misschien wel als toegang voor de landbouwer die achterin nog maïs teelt. Maar die heeft dan weer geen asfalt nodig. Deze strook kan misschien zinvoller ingevuld worden met een geluidswerend talud?
In combinatie met een verkeersremmer op de Neerzijstraat, is de ontharding van dit gedeelte van de Timkensbergstraat een zeer goed idee. Het zou op die manier het sluikverkeer afraden maar ook een doorgang bieden aan de enkele reeën die er leven.