Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - overige verkeersmaatregelen

Reinpadstraat

Waar gaat de voorstel over?

Stad Genk stelt voor om de fietsstraat Reinpadstraat door te trekken tot de Collegelaan. De fietspaden kunnen dan gebruikt worden als voetpaden.

4
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Helemaal mee eens. Een duidelijk oversteekpunt over de collegelaan voor de fietsers, ook duidelijk voor de automobilisten is ook welkom. 
Helemaal mee eens dat de Reinpadstraat een volledige fietsstraat wordt. Maar nog beter zou zijn om er stevig op te controleren, mijn dochter wordt toch nog steeds herhaaldelijk voorbijgestoken door auto's. Ook bij het uitkomen van de Reinpadstraat op de Collegelaan is het levensgevaarlijk als fietser en voetganger owv de drukte. Dit - volgens mij - door de beperkte ruimte die voetgangers en fietsers op de Collegelaan zelf hebben.
Helemaal mee eens. Tijdens de schooluren is het eigenlijk niet mogelijk om op de bestaande fietspaden te fietsen omwille van de voetgangers. je kan ze ook niet voorbijsteken want dat laat het haagje niet toe en je kan ze eigenlijk ook niet vragen om op zij te gaan want volgens het bordje is het een gedeeld fiets/voetpad. Aangezien de rijweg toch niet gebruikt mag worden door wagens is dit een logisch voorstel. Het blijft voor mij trouwens ook vreemd dat deze weg en de parkeerplaatsen gedurende de dag voorbehouden zijn voor parkerende leerkrachten. Hoort een personeelsparking van een school niet thuis op de eigendom van de school zelf in plaats van op het openbaar domein? Dit had de schoolgemeenschap toch kunnen voorzien en integreren in hun laatste nieuwbouwproject? Oversteek voor fietsers ter hoogte van de Collegelaan blijft wel een probleem. Enige fatsoenlijke mogelijkheid is afstappen en via één van de zebrapaden verderop te gaan (wat uiteraard geen enkele normale mens doet). Is een middengeleider als beveiliging bij de oversteek een optie? Ter vervanging van de mislukte "niet-rotondes" die op de kruispunten Mispad/Reinpadstraat/Collegelaan liggen.
Op de collegelaan is er nu voorrang van rechts, dus de auto's die van rechts komen hebben voorrang op de fietsen die op de collegelaan rijden, dat is wel heel bizar en er zijn er daar veel die hun voorrang van rechts zeer enthousiast nemen. Ik denk dat het meer nodig is hier iets aan te doen dan die fietsstraat verder te trekken, die weg is toch ook op de drukste momenten reeds afgesloten voor het doorgaand verkeer.
Volledig mee eens dat de voorrang van rechts op de Collegelaan eigenlijk alleen maar gevaarlijk is voor fietsers en frustratie geeft voor auto's (die hun voorrang niet krijgen of niet willen geven). Ik ben dus ook voorstander om deze voorrangen van rechts weg te laten.