Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

Onderbreking centraal in de Keistraat, creëert veiligheid en een plek om elkaar te ontmoeten.

Motiveer je voorstel

Even geleden hebben ze op de boxbergstraat een trajectcontrole geïnstalleerd,dit zorgt op die straat voor een doorgaand verkeer aan een acceptabele snelheid. Jammer genoeg heeft deze installatie ertoe geleidt dat er nu meer doorgaand verkeer door de Keistraat rijdt.Het aantal wagens dat tegen hoge snelheid door onze straat “vlamt” is hierdoor ook gestegen. We wonen met een aantal jonge gezinnen met kleine kinderen in deze straat en eerlijk gezegd ben ik er niet gerust op als ze op straat spelen. “It takes a village to raise a child.” Dit gekende Afrikaanse spreekwoord verbeeldt een universele waarde: als gemeenschap zijn we verantwoordelijk om een aangename en gezonde leefwereld te creëren voor de toekomstige generaties. Een enquete in de straat (doorgestuurd naar info@genk.be) leert ons dat 84% van de straat een voorstander is van deze onderbreking voor meer veiligheid en om een plek van ontmoeting te creëren : een kleine plek met groen en zitkeien (In de Keistraat ).

Soort maatregel

Knip/afsluiting
32
11
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Met het knippen van de straat creëer je grotere problemen in andere straten waar veel kinderen naar school fietsen. Frustratiegericht begrijpelijk maar tegelijk kort door de bocht genomen oplossing. Verder brengt dit problemen voor zwaar vrachtverkeer met zich mee. Denk aan Limburg.net en pakketdiensten. Hoe gaan deze terug de straat uitdraaien wetende dat de straat 1meter minder breed word als nu. Men kan voor de snelheidsduivels een trajectcontrole plaatsen in de Keistraat. Als dat in de boxbergstraat werkt dan zal dat ook bij ons werken en misschien ook in andere lange straten in Boxbergheide. Of zone 30 voor gans Boxbergheide. Iedereen denkt te weten hoeveel verkeer meer hier tegenwoordig doorrijd. Waarschijnlijk wel maar wat is meer en hoeveel, meten is weten en dat is hier nog niet gebeurt.
Ik woon op het kruispunt en het is niet te geloven hoeveel mensen hier zonder nog maar te remmen overrijden terwijl er voorrang van rechts geldt en het zicht erg beperkt is!
Ik ben voorstander van de knip!
graag een rustige en veilige straat! liefst een onderbreking! nu is het een snelweg naar school! dank je Tim Georges en Lizy Hayen
Mooi! Knap concept.
Goed idee 👍
Heel goed idee!!! 👌🏻
Fijn idee!
Heel goed idee!
Zitkeien voor de keistraat goed idee!
Nu maar afwachten voor de keistraat,dat er daadwerkelijk iets word ondernomen .timmy heeft zijn best al gedaan nu nog de gemeente genk .