Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Goedgekeurde testmaatregel voor snelheidsremmende maatregelen.

Neerzijstraat: snelheidsremmer

Waar gaat de idee over?

Aan het begin van de legislatuur werden alle bestaande snelheidsremmende inrichtingen (drempels, verhoogde kruispunten, rotondes, versmallingen, …) in kaart gebracht. Op rechte wegsegmenten en kruispunten waar nog geen of onvoldoende snelheidsremmende maatregelen zijn genomen, worden proefopstellingen voorgesteld teneinde de gewenste snelheid in de (woon)straten structureel af te dwingen. We voorzien snelheidsremmers ter hoogte van de Bonderstraat en Kokerstraat, bijvoorbeeld door het kruispunt met belijning en plooibakens/e.d. in te snoeren.

2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Door een plooibaken te installeren, ga je net het aanstormend verkeer afleiden richting de kokerstraat waar kwetsbare weggebruikers zijn. De enkelen die te snel rijden, gaan niet vertragen hiervoor... Bovendien is het verkeer dat vanuit de richting Giuliano's komt als aan het afremmen voor de snelheidsremmer die 50 Meter verder staat? Wie bedenkt deze maatregelen? Gelieve achter je laptop uit te komen en even ter plekke de situatie te beoordelen. Of is er belastinggeld teveel? 
Beste, eigelijk is dit lachwekkend. 50 meter verder aan Timkensbergstraat is reeds een snelheidsremmer. De Kokerstraat kent amper verkeer . Niemand begrijpt het nut vaan een zogenaamde snelheidsremmer op dit kruispunt.Dit had anders en besparender aangepakt kunnen worden. MVG, jo grondelaers