Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Goedgekeurde testmaatregel voor snelheidsremmende maatregelen.

Wijerdriesstraat: snelheidsremmer

Waar gaat de idee over?

Vlak aan de ‘drempel’ halverwege Wijerdriesstraat wordt geteld met een Telraam. De teller registreert een V85 tussen 40 en 50 km/u. Eigenlijk moeten verhoogde inrichtingen de snelheid lokaal verlagen tot 30 km/u. De inrichting is niet effectief en de V85 verderop overstijgt waarschijnlijk 50 km/u. We voorzien een versmalling aan het kruispunt Brakenstraat en een chicane aan de bestaande drempel.

2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Er is al een verkeersdrempel aanwezig in de straat (eigenlijk zelfs twee). Uit jullie metingen blijkt dat de snelheid op dit moment maximaal 50 km/u bedraagt. Als deze drempels de snelheid onvoldoende verlagen, zou het wellicht effectiever zijn om de bestaande drempels te optimaliseren in plaats van een extra asverschuiving te plaatsen.
Ik ben absoluut pro voor snelheidsremmers, maar gezien jullie beslist hebben om de bus lijn 7 over de Schepersweg te laten komen zijn de chicanes geen goed optie. PLaats een bord op deze straat met enkel voor bewoners en zo nodig een trajectcontrole, veel efficienter.