Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

Verkeerveiliger voor fietser aan Guiliano komende van de Neerzijstraat

Motiveer je voorstel

Voor fietsers die vanuit de Neerzijstraat komen en richting Giuliano rijden is het erg onveilig. Zij moeten tussen de massa's auto's aanschuiven ('s ochtends) en kunnen niet vlotter doorrijden, tenzij over de hobbelige parking van Giuliano's (die hier niet voor dient). Er zou een fietpbad voorzien kunnen worden zodat fietsers naast de auto's kunnen rijden. Ook een oversteekplaats voor fietsers zou heel welkom zijn. De situatie is daar erg gevaarlijk, zeker tijdens de ochtend. Ik vind het heel jammer dat we daarom nooit met de kinderen naar school kunnen fietsen maar altijd de auto moeten gebruiken.

Soort maatregel

Andere (vb. fietsstraat, schoolstraat, zone 30)
3
3
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Hier ben ik het helemaal mee akkoord. Het is ook tijdens het schoolverkeer een druk kruispunt waar veel auto's langskomen om hun kinderen naar de scholen te brengen. De fietsers( waaronder ook veel kleine kinderen) staan dan, in het beste geval, tussen de auto's aan te schuiven.
Mijn kinderen fietsen wel naar school, maar dit kruispunt bij Giuliano's is inderdaad erg gevaarlijk voor fietsers. Er is met veel moeite wel een oude verfmarkering zichtbaar van een fietspad , maar niemand die dit natuurlijk ziet en er zich aan houdt ...
Het klopt dat er een oude vermarkering is maar die begint volgens mij pas bijna aan het kruispunt. Als je als fiets al vanaf de afslag van de Europalaan moet aanschuiven dan heb je daar dus niets aan want je kan er niet voorbij. Mij lijkt het heel nuttig om een fietspad te maken waar er nu parking is voor klanten van Giuliano. Deze mensen kunnen ook op andere plaatsen parkeren.