Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Jullie voorstellen

maak de Wijerdrieststraat veiliger

Motiveer je voorstel

Er vergissen zich zeer dikwijls automobilisten waar de oprit van de autobaan is en rijden de wijerdrieststraat binnen om de vervolgens rechtsomkeer te maken. ook gezien gezien men makkelijk de oprit kan nemen is het een inbraakgevoelige straat. Eerder was er eens geoppert om de weisdriestraat af te sluiten van het verkeer op het kruispunt met de wiemesmeerstraat. Ik geloof nog steeds dat dit een goede oplossing zou zijn om onze straat veiliger en kindvriendelijker te maken.

Soort maatregel

Knip/afsluiting
3
3
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Willen we de leefbaarheid en veiligheid verbeteren in de wijk dienen we rekening te houden met de belangen van alle bewoners in plaats van alleen te focussen op onze eigen straat. Op die manier kunnen we streven naar een evenwichtige verdeling zonder een andere straat te belasten met extra verkeersdruk. Naar mijn idee zou het een beter plan zijn om een circulatieplan met éénrichtingsverkeer in te voeren voor beide straten. Dit zou niet alleen de druk verdelen en verminderen, maar tevens sluipverkeer ontmoedigen, aangezien automobilisten dan tenminste één extra straat moeten doorkruisen tijdens hun route door de wijk.
Dit voorstel zou betekenen dat zowat al het verkeer van de wijk door de Schepersweg moet, want vergeet niet dat wie naar de Hoogveldstraat en omliggende straten moet nu ook al door de Schepersweg moet rijden. Bovendien volg ik de motivatie van de kerende auto's niet helemaal, gezien de Wijerdriesstraat een soort buffer (bij gebrek aan beter woord) van 50 meter heeft voor je de wijk echt in rijdt.
Ik begrijp uiteraard het voorstel maar dat kan alleen maar indien dit niet nog meer drukte veroorzaakt in de omliggende straten en bijkomende maatregelen worden getroffen om de drukte in de omliggende straten te verminderen. Straten waar het helaas veel drukker is als de Wijerdriesstraat ....