Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - overige verkeersmaatregelen

Neerzijstraat

Waar gaat de voorstel over?

Om de aansluiting op de Neerzijstraat vanuit de Europalaan vlotter te laten verlopen, stelt stad Genk voor om dit kruispunt aan te passen.

4
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Ik sluit me aan bij de reacties van Tom V. en Kristel N. Bewoners van de wijken zouden tijdens de spitsuren niet meer op de Europalaan of aan de wijkschool geraken omdat de voertuigen vanuit de Europalaan voorrang hebben.
Ik ben in mindere mate ook geen voorstander van deze oplossing. Het lost het probleem op de Europalaan op, maar zal voor de mensen die er wonen enkel maar problemen geven. Vanuit de Neerzijstraat gaat het s'morgens onmogelijk zijn om door te komen en s'avonds gaat die voor opstopping zorgen om naar huis te rijden, omdat de voertuigen vanaf de Europalaan geen voorrang moeten geven.
Ik vind dit geen goed idee. Ik breng elke ochtend mijn kinderen naar school vanuit de Neerzijstraat richting de school in Gelieren. Er staat heel vaak file omwille van de auto's die van de Europalaan af komen. Zij gaan nu allemaal voorrang krijgen waardoor mensen vanuit de wijk nog langer moeten aanschuiven. Ook fietsers die vanuit de wijk komen gaan hierdoor in de problemen komen want zij hebben ook geen voorrang meer.
Het verkeer op de Europalaan is de laatste jaren zonder twijfel toegenomen. Dit zorgt voor veel geluidsoverlast en gevaarlijke situaties ter hoogte van restaurant Giuliano. De nieuwe verkeerssituatie zal ongetwijfeld veiligheid brengen. Het nieuwe wegdek werkt absoluut positief op het geluid. Een gecontroleerd snelheidsbeperking zal zonder twijfel nog een beter resultaat brengen. Bedankt om dit in overwegen te nemen. Soort maatregel: Snelheidsremmer