Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Hoefstadstraat

Beschrijving

Deze wegafsluiting was reeds voorzien bij de herinrichting van de Vennestraat maar werd toen geschrapt op vraag van de handelaarsvereniging, aangezien het afsluiten van deze straat de bereikbaarheid van het handelsgebied in het gedrang zou brengen. Nu wordt de afsluiting opnieuw voorgesteld omdat het kruispunt N76-N.Kuilenweg, 250m verderop, ondertussen omgevormd is tot een Hollands Complex. De bereikbaarheid wordt hierdoor bij een afsluiting gewaarborgd. Het inrijden vanaf de N76 is ook gevaarlijk, zeker ter hoogte van de fietstunnel. Een bijkomend voordeel is dat het stuk Hoefstadstraat, tussen de N76 en de Vennestraat ingericht kan worden als verblijfsgebied. De horeca, De Tuin van Betty en de wekelijkse biomarkt zouden op die manier beter kunnen ontwikkelen.

2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Absoluut een slecht idee! Geen enkel handelaar wilt dat dit afgesloten wordt, dit is ook helemaal geen gevaarlijk punt zoals beweerd wordt. Bij het volgend kruispunt is een bushalte op de rijbaan én de in- en uitrit van de Colruyt, beide zorgen er voor dat het verkeer op drukke momenten op het kruispunt pygros-Colruyt vast zit. De hoefstadstraat afsluiten gaat dit enkel maar verergeren. Waarom het verkeer naar 1 punt leiden als het nu mooi verdeeld wordt? Deze straat afsluiten gaat enkel voor meer verkeershinder zorgen.
Niet afsluiten maak het èèn richting vanuit westerling (daar is de laatst 20 jaar NOOIT IETS GEBEURT waarom afsluiten de meerdere klanten van buiten Winterslag klanten komen allemaal langs daar binnen DUS WAAROM AFSLUITEN !!!!