Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Voorstellen vanuit de stad - wegafsluitingen

Knip/afsluiting weg (uitgezonderd voor fietsers en voetgangers) - Meeënweg-Beemdenstraat

Beschrijving

Het traject IJzersteenweg – Slagmolenweg is een gekende sluiproute tussen de Westerring en de Hasseltweg. Metingen in 2018 geven dit aan.

Het strategisch knippen van beide wegen is een goede maatregel om dit euvel in te dijken. De consequentie is dat bestuurders de gedwongen omweg binnen de wijk niet meer gaan nemen, tijd gaan verliezen en het hoofdwegennet meer gaan gebruiken.

De verwachte Spartacuslijn 2 zal de Meeënweg volgen. De projectnota Spartacus 2 heeft als streefdoel dat alle bestaande verbindingen (fiets en auto) op de Meeënweg te behouden. Daarbij wordt wel aangegeven dat het op het punt van Beemdenstraat technisch bijzonder moeilijk is om dit te realiseren binnen de beschikbare ruimte. Hier is het reeds beslist dat deze straat geknipt zal worden voor autoverkeer.

3
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Zie mijn opmerking bij knip meeenweg- ijzersteenweg. Drie knips van meeenweg naar wijk verplicht de wijkbewoners om (sluip)verkeer te veroorzaken in andere wijken. Meeenweg is verkeersas voor inwoners naar centrum, groot vernieuwd containerpark Genk zuid, Diepenbeek en grote verkeersas Westerring. Beste oplossing m.I. Is plaatsen van een slimme knip met nummerplaatherkenning .
De uitleg die hierbij staat, hoort bij een andere knip. Kan dat aangepast worden? Tenzij ik het verkeerd begrepen heb.
Dag Stephan, bedankt voor de melding. Bij deze is het aangepast.